Darwin en Katherine
Heey iedereen!
Hier mijn eerste reisverhaal.
De reis verliep prima enikben inmiddels al een paar dagen in Australie.
Zondag zagik Belinda!! Weverbleven de eerste dagen in Darwin.Haar vriend Paul was mee gekomen om de auto te brengen zodat we deze kunnen gebruiken voor onze road trip. We zijn de stad in gegaan en naar het oorlogsmuseum. Hier ben ik veel te weten gekomen over de bombardementen in darwin tijdens de tweede wereldoorlog door de japanners (toen Australie in Europa was om te helpen, gingen de japanners die pearl harbour bombardeerden ook Darwin bombarderen om het gebied in beslagte nemen. Er vielen minder slachtoffers dan in pearl harbor, maar er vielen veelmeer bommen in Darwin).. Na het museum hebben we Paul naar het vliegveld gebracht en zijn we 's middags gaan zwemmen en gerelaxt bij het hotel en onze road trip besproken (hoe we rijden, waar we precies naar toe gaan). Daarna hebben we het eten ingeslagen voor de komende dagen. Savonds zijn we op stap gegaan. We moesten veel lachen om een oud mannetje die we bij een karaoke bar troffen (zie foto's).
Dinsdag zijn we naar Litchfield National Park gereden. Onderweg schrok ik van de vele bosbranden. Er was geen hoog vuur te zien, maar overal was as en rook en er lagen nog wat stronken in vuur. Veel van deze branden zijn opzettelijk aangestoken zodat als het droogseizoen binnenkort start en er echte brand komt, het minder erge gevolgen heeft. Toen we in litchfield national park aankwamen hebben we vwatervallen bezocht, er gepicknickt en in sommige watervallen gezwommen. Met name de florence falls vond ik prachtig, er zwommen hier zelfs best grote vissen tussen ons door. Echt heel mooi! ' S avonds zochten we naar een camping plaats. Bij een waren veel kangeroos, ze keken ons aan toen we aan kwamen rijden. Ik zag er een met een baby in haar buidel, zo schattig. We begonnen direct met het vuur aan te maken om te gaan eten, want het werd al snel donker. In de nacht waren er zo veel muggen dat ik in de auto ben gaan slapen, maar dit hielp niet echt want er waren er gewoon te veel. 'S ochtends vroegzijn we door gereden naar Kakadu National Park. Onderweg konden we een paar keer de auto niet starten (iets met depolen bij de accu) maar gelukkig wist Belinda hier wel raad mee. Beide nationale parken zijn prachtig. De rotstekeningen van de aboriginals, diverse landschappen, de uitzichten en veel dieren. Zo waarschuwen ze overal voor krokodillen (niet gezien, te gevaarlijk om te dicht bij het water te komen).Er zijn veelslangen die de weg passeren en jammer genoeg veel worden aangereden.We hebben kikkers gezien (boomkikkers, en cane toad die helaas veel voorkomt in het park. Helaas want hij is zo giftig dat als hij gegeten wordt andere dieren dood gaan), en verschillende dingo's (wilde hond), flying foxes (vleermuizen) die boven onze swag (soort slaapzak met mat) vlogen, vogels als kakadu's, uilen, roofvogels etc... Echt prachtige natuur. De nacht in Kakadu National Park viel zwaar tegen. Het regende en er was onweer en bliksem, wat ik wel eng vond te midden in zo een mega bos gebied. Echter, dit was nog niks. Zo veel muggen dat er waren heb ik nog nooit mee gemaakt. Anti-muggen spul hielp allemaal niet. Ze staken door de kleren heen en het was zo ongeloofelijk warm met al die lagen kleren. Na proberen te slapen in de auto en in de swag zijn we rond een uur of 3 in de nacht weg gereden omdat het niet meer uit te houden was. Toen hebben we ergens een uur langs de weg geslapen. Toen het licht werd hebben we even een stevig ontbijt genomen in een park resort en zijn toen langzaam aangereden naar Katherine. Nu verblijven we hier een paar dagen bij Belinda's broer en zijn vrouw. We zijn net samengaan zwemmen in de hotsprings (warm water dat uit de grond komt).Het was er heel mooi en krokodil veilig haha

Morgen gaan we naar Nitmiluk National Park en de Katherine Gorge (enorme rotskloof)bezoeken.Daarna rijden we naar Alice Springs in Central Australia.Dit is iets van 1200 km, dus we gaan onderweg ook kamperen (hebben zojuist een tent gekocht waar geen muggen in kunnen

Tot snel!
Veel liefs vanuit Australie,
Danielle
Hee Danielle, ich bun zooi jaloers as ich dit leas, echt super gaaf!! Hiel veul plezeer,geniet dervan! Xx
hey There
Leuk je 1 e verslag te lezen, en al die mooie foto's te zien.
Veel plezier verder, maar dat zal wel gaan lukken als ik dit zo allemaal lees.
Lieve groetjes vanuit D-injd
Hoi Danielle
Leuk je 1 e verslag te lezen,en wat een prachtige foto''s.
Ik wens je veel plezier verder.en geniet van de prachtige natuur .flora en fauna.
Heel veel groetjes ,xxx. uit BELGIE
Mama.
Hoi Danielle, ziet er wel avontuurlijk uit. Geniet er van!!!
Groetjes Helmy Jos en Kids.
Danii en Balii :)
Hellow sweeties. I am sorry to read your story so late! You are already walkiing for 12 days, long trip but you two can handle I know ;) It sounds all very nice and beautiful! Hope you too enjoy everything also together
Hug and love, Jessica