Avontuur in the Outback
Heey!
Komende tijd heb ik geen internet in het bereik, dus daarom al een beicht

In deze paar dagen tijd hebben we weer veel mee gemaakt en gedaan...
Afgelopen zaterdag zijn we van Katherine naar Mataranka gereden. Onderweg zagen we een bord met een aanbieding van helicopter vluchten in Nitmiluk National Park, boven de Katherine Gorge. We dachten meteen: 'gaaf!! Dat gaan we doen!'. We boekten een vlucht over 8 gorges (rotskloven) met een landing tussendoor. De piloot liet ons meer zien (t/m de 13e gorge, waterval en een landing bij de 10e gorge!). Echt heel cool! Na de vlucht hebben we nog rondgewandeld in het nationale park en in het park museum bezocht.
Diezelfde dag reden we naar de Mataranka hot springs. Hier hebben we heerlijk gezwommen in de warme waterbronnen van Else National Park. Op een camping bij Matarenka hebben we overnacht.
Zondag reden we richting Tennant Creek met een stop bij Daly Waters. Hier hebben we in een Australische bekende pub een koffie gedronken. Ik moest lachen om de cowboys die er rondhingen en nog rum aan het drinken waren. Daarna hebben we geluncht bij de Daly Waters. Dit is het eerste internationale vliegveld in Australie. In de avond hebben we gekampeerd in Barkly.
De dag erna zijn we doorgereden naar Alice Springs. Onderweg zijn we gestopt bij de Devils Marbles. Dit is een plaats met allemaal grote ronde stenen (boulders) opeens ergens in de vlakte. De Devils Marbles is een heilige plaats volgens de aboriginals en zijn een van de oudste relegieuze plaatsen in de wereld.
Na in 2 dagen 1170 km te hebben gereden (van Katherine naar Alice Springs en dan te bedenken dat we nog in dezelfde Staat- > The Northern Territory zitten), kwamen we aan in Alice Springs. Hier woont Belinda. We hebben rustig aan gedaan deze dagen en ons voorbereid voor de komende tijd. Zo hebben we de auto en camping spullen gepoetst en flink wat eten ingeslagen en klaar gemaakt om volgende week (14 of 15 mei) de Larapinta Trail te gaan lopen (12 dagen lang). We hebben lichtgewicht eten gekocht en zelfs sommige avond- maaltijden gedehydreerd (in een soort speciale droger

Belinda en ik gaan morgen t/m zondag de Outback in en Uluru bezoeken. Dit is de grote rode bekende rots. Ook gaan we naar Kings Canyon (een kloof in het Nationaal Park Watarrka) en Kata Tjuta (een formatie van een dertigtal rotsen). Ik ben erg benieuwd naar de zonsondergangen en zonsopkomsten bij deze plaatsen, want we gaan er ook kamperen. Als we zondag terug rijden naar Alice Springs gaan we op drie verschillende plaatsen ons voedsel droppen voor het larapinta trail, want het is veel om al het eten mee te slepen. We wilden het eerst verstoppen, maar we hebben nu gelukkig een sleutel waar we het in een ruimte ergens binnen kunnen leggen, dus hopelijk kunnen de diertjes er niet aan

Zo, tot na de wandeling!
Liefs,
Danielle
Ha Danie! Waat ein verhoale weer. Sjiek desse dea tocht geis laupe. Is waal get zwoarder dan de kennedymars...Euver al die bergen en rotsen. Succes dermit! Veel groetjes oet Herten! xx Char!